50 let Bohemia Rally

BOHEMIA RALLY 2024

6. – 14. 7. 2024, MLADÁ BOLESLAV, CZE

Čtvrtek 27. 6. 2024

Virtuální závodění s reálnými zážitky

Populární esportový seriál Škoda eRally Cup, dlouhodobě podporovaný značkou Škoda Auto, se pevně usadil na české simracingové scéně. Pocity pilotů virtuálních rally speciálů Škoda si mohou vyzkoušet zástupci všech věkových kategorií. Letošní, v pořadí již čtvrtý ročník, se skládá ze 4 turnajů.

Každý letošní turnaj zahrnuje 3 kvalifikační soutěže, z nichž vždy 8 hráčů s nejvyšším počtem bodů postupuje do živého finále. Všechny výsledky se průběžně sčítají a v závěru roku bude vyhlášeno konečné celkové pořadí – vítěz se může těšit na bezplatnou zápůjčku vozu Škoda Octavia RS. Mezi jednotlivými kvalifikačními soutěžemi je týdenní přestávka, kterou mohou hráči vyplnit tréninkem na tu následující erally. Po 3 soutěžích se ti nejúspěšnější účastní tzv. live eventu v moderní esport areně Vodafone PLAYzone v pražském obchodním centru Westfiled. Zde se se na jednom místě a v jeden čas utkávají za volanty identických profesionálních simulátorů Škoda RallySim. Za zmínku stojí i fakt, že všechny finálové turnaje jsou vysílaní na stanici O2 TV Sport, kde jsou častými hosty speciálního esport studia i známé tváře z reálného závodění. Naposled to byli například Věroslav Cvrček nebo Eliška Slavíková.


Tahle adrenalinová zábava se dá hrát z pohodlí vašeho domova. Na absolvování každé erally zapsané do Škoda eRally Cupu mají všichni registrovaní účastníci k dispozici slot v podobě 7 dnů a je na každém hráči, kdy jednotlivé rychlostní zkoušky absolvuje. Hraje se na slavných světových soutěžích WRC, kde nechybí legendární Rally Monte Carlo nebo ultrarychlé šotoliny Finské rally. Vyrovnané podmínky zajišťuje povinné identické nastavení set-upu hry, kdy mají všichni hráči nastavený stejný stupeň poškození vozu Škoda Fabia RS Rally2, stejný pohled z kabiny na trať a stejnou degradaci povrchu. Pro samotnou účast v turnaji je potřeba být zaregistrovaný na stránkách www.skoda-erallycup.cz, vlastnit legální kopii hry EA Sports WRC, mít internetové připojení a účet na stránkách výrobce hry. Pro ovládání vozu není nutné mít žádné speciální zařízení, předpokládá se ale, že místo běžného ovladače je pro soutěžní jízdu lepší využívat herní volant a pedály. 


Vyrazte na Bohemku, vyzkoušejte si simulátor a vyhrajte svezení v rally autě!

Profesionální rally simulátor Škoda RallySim si mohou osobně vyzkoušet i návštěvníci Bohemia Rally 2024. Hned 3 takovéto simulátory budou pro všechny zájemce připravené v sobotu a v neděli ve Škoda fan zóně na Komenského náměstí v Mladé Boleslavi. Kdo zajede nejrychlejší čas, vyhraje spolujízdu v soutěžním speciálu Škoda Fabia RS Rally2.

Hlavní partneři

Omlouváme se, ale nepodařil se načíst obsah okna.

Nastavení soukromí

Google Translate