50 let Bohemia Rally

BOHEMIA RALLY 2024

6. – 14. 7. 2024, MLADÁ BOLESLAV, CZE

Pondělí 1. 7. 2024

Bezpečnost všech při Bohemia Rally Mladá Boleslav je prioritou

Motoristický sport nebude nikdy úplně bezpečný. Ale naší prioritou při přípravách soutěže je, abychom pro všechny zúčastněné, pro posádky, mechaniky, diváky, fotografy, pořadatele i ostatní účastníky zajistili relativní bezpečnost,” dodává na toto téma hlavní činovník pro bezpečnost Jan Šrámek.
Základními pravidly každé soutěže je, aby diváci sledovali rally z bezpečné vzdálenosti a z bezpečných míst. V již odstartované rychlostní zkoušce nepřecházejte vozovku, dbejte pokynů pořadatelů, kteří jsou řádně proškoleni. Důležité je rovněž mít respekt z potenciálního nebezpečí rychle jedoucího závodního vozu, přestože většinou za volanty sedí zkušení jezdci. I ti však mohou udělat chybu. Pokud sledujete soutěž s dětmi, mějte je vždy u sebe a nevystavujte je zbytečnému nebezpečí.
Stává se již pravidlem, že pokud organizátoři zjistí, že hrozí divákům nebezpečí a nehodlají třeba opustit exponované místo, rozhodnou se raději rychlostní zkoušku zrušit. Vedle diváků se podél tratí rychlostních zkoušek pohybují i amatérští a profesionální fotografové. I oni musí dodržovat bezpečnostní pravidla i když před soutěží podepisují dokument Ručení odpovědnosti. Mezi dlouholeté fotografy, kteří by o krizových zážitcích z motorsportu mohli vyprávět, patří i českodubský Luboš Novosád. Rallye Škoda – Bohemia zaznamenává do svých fotoaparátů již od osmdesátých let. A své fotografie nezištně poskytuje i organizátorům soutěže pro tiskové zprávy.

I když jsme rádi, že Bohemia Rally Mladá Boleslav sledují podél trati tisícovky diváků, tak je jasné, že nejbezpečnější je rally sledovat z pohodlí od počítačů a u televizních obrazovek. Proto jsme opět připravili LIVE vysílání, kde budou rozhovory z cíle erzet po dojezdu posádek, atraktivní záběry z tratí rychlostních zkoušek a spousta dalších zajímavostí. Česká televize navíc chystá přímý přenos z erzet v Sosnové a městské RZ v Mladé Boleslavi. Tuto rychlostní zkoušku jsme vybrali i z důvodu, že město Mladá Boleslav je jedním z největších partnerů soutěže,“ doplňuje aktuální informaci ředitel soutěže Petr Pavlát.

www.rallybohemia.cz
www.facebook.com/rallybohemia,
www.instagram.com/rallybohemia

Mladá Boleslav 1.7.2024
Pavel Vydra

Foto: Luboš Novosád, Eda Suchý a archiv pořadatele

Hlavní partneři

Omlouváme se, ale nepodařil se načíst obsah okna.

Nastavení soukromí

Google Translate